Ankomst

Vi ankom flyplassen i Tel Aviv kl 0330 natt til mandag 18. juni. Jeg har tidligere opplevd problemer og lang ventetid i passkontrollen på flyplassen fordi jeg har skullet reise til Vestbredden. Denne gangen gikk det heldigvis mye bedre. Jeg måtte bare innom ett kontor en gang og mannen var svært hyggelig og ville ikke bruke unødvendig mye tid. Det hjalp selvfølgelig godt å ha et invitasjonsbrev fra kirkenes verdensråd. Mine medreisende slapp heldigvis å vente på meg i timesvis. En sjåfør fra EAPPI-kontoret ventet på oss og kjørte oss til Capitol Hotel i Øst-Jerusalem like utenfor gamlebyen.

De norske ledsagerne ankommer Capitol Hotel.

Vi fikk noen timers søvn før programmet startet kl to på mandagen. Vi ble vist rundt i Jerusalem av to av ledsagerne fra sommer-teamet. Først gikk turen til EAPPI-kontoret som ligger i gamlebyen. Der fikk vi vestene våre og hilste på de ansatte. Turen gikk videre til Vest-Jerusalem hvor vi blant annet fikk se rundkjøringen hvor Women in Black har sine ukentlige demonstrasjoner og hvor man kan få kjøpt sushi. Kjekt å vite!
Det var godt å endelig få møte teamet som skal til Jayyous. Team 44 i Jayyous består av Katarina fra Sverige, Fabricia fra Uruguay og Doctor fra Sør-Afrika i tillegg til meg. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dem og bli bedre kjent!

Her står jeg på taket til «The Swedish Study Center» i Jerusalem. Gullkuppelen i bakgrunnen er Klippemoskeen. Fotograf: Doctor

Skriver snart igjen.

6 tanker på “Ankomst

 1. Hei, Marie. Veldig hyggelig å tenke på at du er i Jayyus, hvor jeg var i vinter/vår (Team 43). Jeg savner Abed og familien hans, Noor, Mahmoud, Ibrahim og Abu Azzam. Hils fra meg! Jeg trenger også hjelp fra deg til å skaffe epostadressen til vidunderlige Afaf i Azzun. Håpr du kan fikse det for meg. Mine historier fra Jayyus finner du på bgsaltnes.blogspot.com. Alt godt til deg og resten av Team 44. Bjørn Gunnar Saltnes

  Liker

  • Hei Bjørn, jeg forstår godt at du savner dem. Vi har møtt alle du nevner, og ja – de er fanastiske mennesker alle sammen. De spør etter deg og håper å se deg igjen alle sammen.

   Liker

 2. Så spennende, og ikke minst flott at du skriver blogg fra oppholdet! Jeg gleder meg til å følge med! Høres varmt ut med sommer og langermede bluser, du får «stå han av» som vi sier i Nord-Norge ;) Lykke til i arbeidet!

  Liker

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s