En dag som ledsager

Egentlig hadde jeg store planer om å presentere dere for landsbyen Jayyous nå, men istedet kommer et innblikk i en dag som ledsager her. De siste tre dagene har vi vært i Jayyous for å lære om alle oppgavene teamet her har, og en tidligere ledsager fra Jayyous er her sammen med oss. Så antallet oppgaver for dagen er ikke helt representativt fordi vi normalt ville fordelt det mellom teamet, men det gir et innblikk i variasjonen av oppgaver. Jeg kommer til å skrive mer om alle de tre oppgavene seinere, så dette er kortversjonen.

La meg presentere fredag 22. juni som ledsager i Jayyous i grove trekk:

Oppgave 1 starter kl 0400. Jeg, Steve og Fabricia står opp for å dra til kontrollposten Azzun Atme. Her er oppgaven vår å stå ved kontrollposten og telle antallet som passerer. Vi teller menn, kvinner og barn og registrerer hvem som passerer, hvem som returnerer og hvem som blir nektet å passere. En arbeider ble nektet fordi han bare har tillatelse til å passere ved Qalqiliya kontrollpost, men ikke denne.

Habla Jordbruksport
– Bønder og arbeidere venter på å passere.

Oppgave nummer 2. Direkte fra Azzun Atme kontrollpost drar vi til en jordbruksport som heter Habla. Oppgavene ligner, men på jordbruksportene teller vi alt. Menn, kvinner, barn, hester, esel, traktorer, sykler osv. Også her registrerer vi passeringer inn, passeringer ut, og evt. personer som blir nektet. I dag ble en kvinne nektet fordi tillatelsen hennes gikk ut på dato i dag.

22.06.12 kl 0703 © 2012 Marie Brøske Söderström

Habla Jordbruksport
– Fabricia forsøker å holde tellinga.

Det som er felles for monitoreringen av jordbruksporter og kontrollposter er at vi rapporterer tallene til FN som bruker dem i sin statistikk. Hvis noe uvanlig skjer forsøker vi å få mest mulig informasjon og rapporterer det også.

Oppgave 3. Fredagsdemonstrasjon i Kifr Qaddum. I Kifr Qaddum møtte vi teamet fra Tulkarm og samarbeidet om oppgavene. Vi var delt i to, den ene gruppa var i bakgrunnen under demonstrasjonen i gata. Gruppa jeg var på satt inne hos en familie som bor helt i utkanten av landsbyen. Huset deres ligger mellom der den israelske hæren (IDF) står og demonstrantene. Jeg skal fortelle om landsbyen, familien i huset og demonstrasjonen neste gang vi er der fordi det blir for omfattende for denne gang. Det blir antagelig fredag om to uker.

Avslutter med et bilde av meg foran huset. Om to uker skal dere få bli med inn!

Kifr Qaddum
– Stille før stormen.

Ps. I dag har jeg bursdag. Etter at demonstrasjonen var ferdig og alle ledsagerne fra Jayyous og Tulkarm var samlet i huset sang de bursdagssang til meg – på 7 språk! Engelsk, norsk, arabisk, italiensk, spansk, zulu og svensk. Fint å ha bursdag i en internasjonal gruppe!

3 tanker på “En dag som ledsager

  1. Gratulerer med dagen, kjære søstra mi! Så bra du fikk bursdagssang! Håpet de ville gjøre litt stas på deg når vi ikke er der og kan gjøre det. Syns forresten blogginga di går veldig bra. Fine bilder og innlegg. Gleder meg til å lese videre! Stor klem

    Liker

  2. Glad for at du ble feiret på flere språk i går, og glad for at jeg fikk tak i deg midt i en travel ledsagerdag for å si hurra for deg! Lykke til videre, og hold fram med den flotte blogginga! I morgen drar vi til Spania, men vi følger med. Klem fra Mamma og Øivind

    Liker

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s