En fantastisk dag!

Denne dagen har vært helt utrolig fin. Vi har hatt en fin balanse mellom ufattelige historier om menneskers vanskeligheter på grunn av okkupasjonen, og mye latter og glede og fine opplevelser. Så idag får det vanskelige være vanskelig i fred og så kan gleden få slippe til helt og fullt!

Elsa og Jo Tore er på plasseringsbesøk, så vi har hatt litt ekstra kapasitet. I dag dro vi ut fra Vestbredden og inn til sømsonen (land mellom den grønne linja og muren) for å besøke Abu Azzam på jorda si. Han kom humpende mot oss på traktoren sin med et stort smil. Vi kløv opp på hengeren bak traktoren og humpa avgårde vi også. Sola var brennheit, men vi koste oss glugg ihjel – nesten som å være på tivoli. I dag lar jeg bildene fortelle gleden:

07.07.12 kl 1050 © 2012 Marie Brøske Söderström

Abu Azzam møter oss, han kom fra jordbruksporten i dag tidlig, vi kom med en israelskregistrert bil fra en annen kontrollpost.

07.07.12 kl 1054 © 2012 Marie Brøske Söderström

Fotoshoot på traktorhengeren!
Fra venstre: Jo Tore, Elsa.

07.07.12 kl 1248 © 2012 Marie Brøske Söderström

Prinsessa på erta?                                                                                                                               Inne i det lille huset Abu Azzam har på jorda si. (Fotograf: Jo Tore)

Del to av denne herlige dagen var hjemme hos Abed og hans familie. Abed er vår taxi-sjåfør, psykolog, interaktive kart, tolk, nettverksbygger og sist men ikke minst omsorgsperson. Hans nydelige kone Lina og barna deres gir oss mye glede og veldig god mat! Etter middagen drakk vi frisk limonade og kaffe på taket deres i solnedgangen.

07.07.12 kl 1959 © 2012 Marie Brøske Söderström

Inspirert av jordbruksportene? Fabricia er hest/esel/muldyr, Mira som er 5 år er rytter.

07.07.12 kl 2014 © 2012 Marie Brøske Söderström

Det er godt å ha gode venner med varme smil. Fabricia og Mira bidro med mange av dem i dag.

Slike dager er så verdifulle og givende! Jeg gleder meg til flere av dem.

12 tanker på “En fantastisk dag!

 1. Dette var trivelig lesning på søndag morgen. Godt å høre at du kan ha n oe hyggelig å melde om. Det gleder et gammelt bestemorhjerte. Hilsen og klem.

  Liker

 2. Fint å lese, Marie! TAkk for alle historiene – det gir oss perspektiv. Hilsen fra Arnfrid og fra Birk som ble lykkelig og stolt over postkortet

  Liker

 3. Vel hjemme fra ferie og endelig tilgang på nett. Har nettopp gått gjennom bloggen. Du skriver slik at jeg føler at jeg er litt sammen med deg og får ta del i tankene og opplevelsene dine. Flotte bilder! Stor klem fra mamma

  Liker

 4. Utrolig fin blogg, Marie! Har klikket på «follow», synes du får frem alle de motstridende følelsene på en veldig bra måte.

  Liker

 5. Sitter i solnedgangen på Sandøya utenfor Tvedestrand, in my palace in the paradise, og savner Abu og Um Azzam, Abed og Leena, og ikke minst Mira!

  Liker

 6. Tilbaketråkk: En gave fra det amerikanske folket? | Månen er den samme

 7. Tilbaketråkk: 15. desember: en vis mann | Månen er den samme

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s