Ramadan karim!

21.07.12 kl 2027 © 2012 Marie Brøske Söderström

Månesigden på sitt tynneste er det som viser når Ramadan starter, her er den en dag etter første dag i Ramadan. Utsikt fra taket til Abed og hans familie.

Fredag 20. juli startet Ramadan 2012. Ramadan varer i 30 dager og i denne perioden avstår praktiserenede muslimer fra mat, drikke og seksuell omgang mellom soloppgang og solnedgang. I Palestina vil det si fra ca kl 0400 til kl 1945. Idet minareten kaller inn til solnedgangs-bønnen (Magrib) setter familiene seg til bords og inntar store flotte måltid. Ramadan er en tid for familie og venner og mange besøk om kveldene. I går var vi så heldige å få være med å bryte fasten med Abed og familien hans. Deilig mat!

21.07.12 kl 0505 © 2012 Marie Brøske Söderström

Jayyous blinker og glitrer i ramadanpynt om nettene.

4 tanker på “Ramadan karim!

    • Obs, jeg har vist glemt hva man skal svare på det! Det er veldig rolig her på dagtid nå, men spenningen på kontrollpostene er desto mer til stede. Blir spennende å se framover.

      Liker

  1. Under den samme månen er det glede og sorg. Når fasten brytes og måltidet tas inn i glede over alle som er tilstede, er det her i Norge en mor og en far, en søster og en bror, en venn og en kjæreste som gråter over en som mangler. Det er dagen for å minnes de som ble drept 22.juli i fjor. Under den samme månen foregår det grusomheter i ulike land og verdensdeler. Overalt er svaret det samme som det har vært her i det lille, rare landet Norge. Demokrati, åpenhet, dialog og vern om menneskeverdet.

    Liker

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s