11. desember: samvittighet

Addameer

Addameer er arabisk og betyr samvittighet. Det er også navnet på en palestinsk menneskerettighetsorganisasjon som jobber med palestinske politiske fanger i israelske fengsler. Bildet er lånt fra deres facebookside og er tatt i dag tidlig.I dag kan jeg ikke la være å skrive om noe dagsakstuellt. Addameers kontorer ble nemlig raidet og rasert av israelske soldater i natt. Det ble også lokalene til to andre NGO’er. Alle tre er lokalisert i Ramallah, Område A i følge Oslo-avtalen. Det betyr at de palestinske selvstyremyndighetene har både millitær og sivil kontroll. Likevel kan den israelske hæren komme inn og gjøre som de vil.

Les mer om nattas raid på Ma’an og Haaretz.

Raid av palestinske hjem og arbeidsplasser er desverre ikke en nyhet, både jeg og andre ledsagere har sett resultatene av israelske soldaters herjinger, les Anes innlegg «De kom 50 soldater, for å arrestere en gutt» , Maidas innlegg Konsekvenser og straff for oppgradert observatørstatus? og mitt innlegg Hamiis 5 år og Hind 8 år (snart 9 altså).

Sånn på tampen kommer en liten ekstrapakke i kalenderen – Since Rabbit, som blant annet består av søstera mi, er med på Alternativ Julekalender og har dagens musikalske kalenderpakke, «Scandinavian Silence«.

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s