21. desember: sommerleir?

Utpost ved Jayyous 2012  © Marie Brøske Söderström

En fast ukentlig oppgave i Jayyous: gå til taket av rådhuset – ta med kikkert. Se på sømsonen nedenfor Jayyous. Hvor mange brakker er det der nå? I høyre hjørne ligger bosettingen Zufin. Husene nærmest er det mange mistenker er starten på en ny utpost.

I rapporten fra gruppa som var i Jayyous før oss, sto det at det var en brakke i tillegg til det gule huset til høyre. Da vi var på overlapping med Steve i slutten av juni var det kommet en til. På dette tidspunktet var den offisielle forklaringen for bygningene at soldatene brukte det som pauserom. Ei uke seinere var det dukket opp blå tak mellom bygningene og det sto biler rundt. Abu Azzam, en bonde med land like ved hadde sett barn der og han var bekymret for at det var starten på at en utpost ble etablert. I et møte med en stor internasjonal organisasjon ble vi fortalt at forklaringen på barna og taket mellom byggene, at det var en sommerleir for barn fra bosettingen Zufin. Sommerleir for barn i bygninger for militæret?

25. juli oppdaget vi at enda en brakke var på plass. Nå telte soldatenes pauserom/barnas sommerleir tre brakker og et hus. Like bortenfor har den israelske hæren tatt i bruk land som skytefelt. En gang i uka dro en av oss til rådhustaket og kikket. Den 24. august besøkte vi Abu Azzam i sømsonen. Der kommer man ganske nært husene. Til vår store overraskelse var det enda en brakke der. Vi hadde bare ikke sett den fra rådhustaket. Da vi reiste og et nytt team kom var det 4 trailere og det gule huset. Det var lagt ut grønt gress bak bygningene og det sto møbler ute. Jeg vet ikke hvor mange det er nå, men en sommerleir for barna fra Zufin – det er det ikke.

Iløpet av oppholdet fikk vi møte en bosetter fra en annen bosetting – les hva han mener i innlegget «Dette er ikke en bosetting, det er ingen okkupasjon«.

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s