14. desember: Omvendt ønskeliste

I møte med undertrykkelse og overgrep må mennekser ha lov til å yte motstand. Det palestinske folket er under okkupasjon og utsettes for daglige overgrep og brudd på internasjonale avtaler. Det er den palestinske sivilbefolkningen som rammes av staten Israels handlinger.

Motstand kan komme i mange former. Politisk motstand, væpna motstand, ikke-voldelig motstand. Palestinerene har forsøkt mange av formene i ulik fasong gjennom årene, både før og etter 1948 og opprettelsen av staten Israel.

Politisk motstand møtes med fengslinger. Fredelige demonstrasjoner slås ned på med tåregass, vannkanoner og gummikuler. Væpna motstand snur verdensopinionen mot dem.

Økonomisk boikott er også et alternativ. Det er et alternativ som (sammen med andre virkemidler) hadde en stor effekt på å få en slutt på Sør-Afrikas apartheid-regime. Palestinerne, blant annet representert av 170 organisasjoner,  ber verdenssamfunnet om hjelp til å boikotte Israel. Slik kan man vise at handlingene og overgrepene får økonomiske konsekvenser.

 Så jeg ønsker meg ikke (og det synes jeg ikke du burde heller) følgende ting til jul:

Og – når jeg først er igang – jeg vil helst ikke få servert appelsiner, dadler, fiken, søtpotet eller grapefrukt fra Israel heller. Gjerne sjekk hvor maten du kjøper kommer fra! Carmel, Jaffa, Jordan RIver og Mehadarin er eksempler på eksportører av israelske jordbruksprodukter. For en god oversikt se www.boikott.net. Strekkode som begynner med 7 29 er en god indikasjon!

Vil du vite mer om norske økonomiske bånd til den israelske okkuparsjonen er Norsk Folkehjelp og Fagforbundets rapport «Farlige forbindelser» absolutt å anbefale!

Med ønske om en god julegavehandel!

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s