Hei nye år!

– men først takk for det gamle! 2013 ble faktisk nesten et like bra år på denne bloggen som når den ble starta i 2012 og jeg var i Palestina hele sommeren. Det er kjempegøy! Tusen takk til deg som leser! Jeg er veldig glad for at du gjør akkurat det!

Desember 2013 ble helt klart den beste måneden – uten sidestykke! Med gjennomsnittlig 99 visninger hver eneste dag, jeg kan nesten ikke tro det! De tre mest viste innleggene i 2013 ble «vannet kommer.» den 3. desember, «Gratulerer medsøstre!» på selveste kvinnedagen 8. mars og på tredjeplass kom «Julegavetips!» den 5. desember. Mine desemberfavoritter (er det lov å ha egne favoritter mon tro?) er nok søndagsinnleggene om håp og glede, lengsel og fred og det om å være på flukt. Tusen takk for alle bidrag til innsamlingen! Til sammen fikk vi til å hjelpe 30 familier på flukt i og fra Syria.

Men nå får det være nok nok tjas om det gamle året. Representert ved denne vintersola som sa takk for seg en iskald desemberdag.

2012 - Solnedgang, Sjusjøen (c) Marie Brøske Söderström

Hei 2014!

Velkommen til deg nye år! Måtte du bli et godt et! Både for meg og deg og de 30 familiene i Syria, og for alle andre bekymrede foreldre i både Syria, Sør-Sudan, Den Sentralafrikanske Republikk, Somalia, Afghanistan og andre steder med uro og konlikt.

For det palestinske folket kan man kanskje håpe på litt ekstra solidaritet i år? Seint i november i fjor vedtok FN en resousjon om å erklære 2014 som «International Year of Solidarity with the Palestinian People.” Det blir spennende å se hvordan året utvikler seg. Jeg tror nok jeg må følge litt ekstra med på nyheter om og fra området i år, sjøl om det ofte er litt deprimerende. Med den fine desembersuksessen er jeg inspirert til å fortsette å skrive, ikke like ofte og ikke like regelmessig, men det kommer til å dukke opp innlegg her utover året også. Hvis du vil få en påminner når det kommer nye innlegg kan du følge via e-post. 

Den første uka av året har faktisk vært riktig så god! På fredag ble det klart at Moddi avlyser Israel-konsert. Jeg anbefaler å lese Moddis egen kronikk «Når kunst kommer til kort» hvor han tar oss med på veien fram til den avgjørelsen.

Med ønske om et godt nytt solidarisk år!

4 tanker på “Hei nye år!

 1. Kjære Marie! Godt nytt år! Takk for at du gir så mye i det du skriver. julekalenderen din gir så bra refleksjoner, masse faktakunnskap, og alltid håp. Alt det trenger vi. Først nå gikk det opp for meg at du også har en helårsblogg. Den vil jeg finne og lese. Lykke til! Hilsen fra Bergljot på regnvåte Lillehammer.

  Liker

  • Takk for det Bergljot! Veldig hyggelig å høre at du finner håp også. Noen ganger føler jeg at det kanskje blir for leit og forutsigbart, men så er jo situasjonen for de jeg skriver om desverre nokså lei og forutsigbar (forutsigbar uforusigbar). Blei litt usikker, men det er altså denne – som er helårsbolggen også. Så du har alt funnet den!

   Takk og godt nytt år til deg óg – fra mildvinter-snøtomme-Trondheim!

   Liker

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s