Det det dreier seg om!

 – Er min palestinske søster som jobber fullt, er tobarnsmor og som kjemper både på hjemmebane i kjernefamilien, på arbeidsplassen, i storfamilien og i samfunnet sitt for aksept for sine valg, for sitt liv, for å holde på sine verdier og sine interesser.

 – Er hennes mor, som arbeidet, studerte og var politisk aktiv da hun traff hennes far, men som med en voksende familie, «bare» er mor, – og bestemor, og tante, og søster. Og som har oppdratt tre fantastisk sterke og modige døtre i et samfunn der sønner fremdeles er høyere aktet. Og som har gitt sine to sønner de samme gode verdiene og menneskesynet.

– Er min bestemor som sendte denne meldinga i dag. Og som jeg tar på alvor. Som har vært en viktig rollemodell for sine barnebarn. Jeg er sikker på at jeg møter mine to kusiner i toget i dag.

Gratulerer med dagen fra Bestemor.

– Er min mor, som oppdro meg, til dels aleine, mens hun selv var student og skulle finne sin vei. Som har lært meg at jeg er verdifull i kraft av meg selv. Har gitt meg tro på at jeg har noe å komme med og at stemmen min er viktig. Som har latt meg ta egne valg og støttet meg på veien til voksen kvinne.

 – Er kvinner som gir av seg selv, sin tid og sin kunsteriske kreativitet for å vise storsamfunnet at vi må ta jenter som ønsker hjelp ut av tvungne ekteskap på alvor. Som norsk-pakistanske Deeyah Khan som har laget den veldig sterke filmen Banaz – a love story. Se den en dag du har tid.

– Er de kvinnene som nå sier i fra, høyt og tydelig, om at det ikke er greit at vi må kjempe for å holde på de rettighetene som vi allerede har opparbeidet oss. Som Susanne Kaluza, som har latt seg intervjue om å være Mamma for abort i Morgenbladet denne uka. Og som har ordnet med disse grafikkene for å mobilisere til deltagelse i toget i dag.

Nei til reservasjonsrett.

– Er lillesøstra mi som er en styrke og glede i livet. Som går på i en bransje som krever bein i nesa og selvtillit, men som lager verdens fineste musikk, og som fortjener en stor lytterskare.

.

Også dreier det seg om alle kvinner i verden som må kjempe for livet, for seg selv, for sine rettigheter, for sine barns rettigheter, for sine menns rettigheter. Som lever i krig i Syria, som føder barna sine i flyktningeleire i Jordan, som risikerer livet hver dag for å hente vann og skaffe mat nok til familien sin. Det er alltid kvinner som rammes hardes når det herjer som værst. Bor du i Oslo kan du høre mer om dem på Norges Fredsråds arrangement i dag.

Gå i toget for dem, kvinnene i krigen. Gå i toget for dine egne rettigheter til å bestemme over kroppen din. Gå i tog for kjæresten din, som også fortjener å få være hjemme med sitt barn. Gå i tog for at kvinner og menn skal ha like rettigheter i arbeislivet. Gå i tog fordi vi er like mye verdt, og for å si ifra om at samfunnet fremdeles er satt sammen slik at vi ikke har de samme betingelsene. Sees vi på torget i Trondheim om en drøy time? Håper det!

Gratulerer med dagen!

3 tanker på “Det det dreier seg om!

  1. Tilbaketråkk: Feministisk leseliste i anledning kvinnedagen 2014 | Undreverset

  2. Takk for mange gode tankar å ta med seg vidare. Og meldinga frå bestemor er også verd å ha i bakhovudet, det er nokså tankevekkande!
    Og for ei flink litlesøster!

    Liker

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s