Reisetips

Ahlan wa sahlan! Velkommen velkommen!

Det er det jeg stort sett opplever å bli møtt med når jeg kommer til et palestinsk hjem, en butikk, eller en restaurant. Det er et gjestmildt folk!

På denne siden samler jeg innlegg som gir tips til hvordan man kan reise til Palestina og hva man kan gjøre når man er der. Noen av innleggene vil du finne igjen i flere av underkategoriene, og det er flere innlegg i kategoriene enn du finner listet opp her. Kun innlegg som i hovedsak er ment som reisetips listes opp på denne siden.

Håper du vil vurdere å ta turen!

Reisetips

Her finner du alle innlegg som faller inn under en av underkategoriene til reisetips eller som handler om å reise i Palestina.

  • God tur!  – Introduksjon til Reisetips-siden.

Å krysse grenser

Det å krysse grenser er en så vesentlig del av å reise i og til Palestina, at det fortjener en egen kategori. Her kan du lese om problemer knyttet til de forskjellige grensene, opplevelser og tips om hvordan man gjør det.

Organiserte turer

Det kan være enklere å reise organsiert når målet er et konfliktområde det er vanskelig å navigere i. Heldigvis finnes det flere gode tur-arrangører og organisasjoner som har alternative reiser. Her finner du tips til både korte og lange organiserte reiser til Palestina (og Israel).

På egenhånd

Å reise på egenhånd til Palestina er fint mulig, men det er kjekt å være oppmerksom på en del ting på forhånd og det er lurt å planlegge nøye. Her håper jeg å kunne bidra med både praktiske råd og gode anbefalinger om hvor man kan bo, hva man bør se og hvem man kan oppsøke for informasjon.

Severdigheter

Området er proppfult av kjente historiske steder og bygninger, særlig med religiøs tilknytning. Fødselskirken i Betlehem, klagemuren i Jerusalem, bymurene i Jeriko og klippemoskeen i Jerusalem for å nevne noen. I tillegg finnes mange andre spennende ting å se og oppleve. Her er innlegg om disse eller som er relatert til de eller har mange bilder fra serverdighetene.

Kom gjerne med spørsmål eller ønsker om hva du vil lese om i kontaktskjemaet under. Innleggene og temaene kommer litt nå og da, sånn som resten av denne bloggen, men jeg er åpen for ønsker om prioriteringer!

Og – hvis du har vært i Palestina og har gode tips så vil jeg gjerne ha de også!

3 tanker på “Reisetips

  1. Tilbaketråkk: God tur! | Månen er den samme

  2. Tilbaketråkk: Organisert tur – liten. | Månen er den samme

  3. Tilbaketråkk: Organisert tur – middels: Ledsagerprogrammet (EAPPI) | Månen er den samme

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s