13. desember: prøv lykken!

Kan fredag den 13. bli en lykkedag?

Jeg er overraska og veldig veldig glad over at så mange følger med på min alternative adventskalender. Tusen takk til deg som leser – og en ekstra takk for tilbakemeldinger i forskjellige kanaler. Jeg skriver fordi jeg gjerne vil dele opplevelser, historier og kunnskap fra og om livene til den palestinske befolkningen. Så – jeg vil så gjerne nå ut til enda flere!

Jeg har lest diverse blogger lenge, og har skjønt at små og store konkurranser er lurt for å utvide leserkretsen. Jeg ville prøve meg på det samme i innlegget med julegavetips, og jeg tror faktisk det virka! Jeg fikk mer tilbakemelding og flere leste både det og andre luker.

Takk til dere som var med på lotteriet! Det blei Tora som vant boka Banksy – Wall and Piece. Gratulerer Tora!

Gratulerer Tora! © Marie Brøske Söderström

Så nå prøver jeg meg igjen. Denne gangen i et eget innlegg. I dag er det en liten skjønnhetspakke på Palestinsa-vis som loddes ut. Det er oliven-såpe, skrubb og et par øredobber. Såpa er laga i Nablus, nord på Vestbredden og både den og skrubben er kjøpt i Ramallah. Øredobbene har en mynt fra peroioden med Britisk mandat. (Jeg er ikke sikker på om det er ekte mynter eller kopier, men de er 1 mils-mynter.) De er kjøpt i Hebron.

Fredag den 13. © Marie Brøske Söderström

Hvis du vil ha det i posten (og hvis du synes at flere burde ta en titt på julekalenderen), er det følgende som må til:

 • Tips og del en av lukene med noen, for eksempel på facebook, e-post eller bare fortell om det.
 • Når det er gjort må jeg få vite det i kommentarfeltet, til dette innlegget og skriv også hvorfor det blei akkurat den luka (eller innlegget).

Vi er halvveis i adventstiden. Minner om hvorfor jeg skriver kalenderen: Jeg vil prøve å hver dag mot jul gi et ansikt til noen som venter, et bilde på noe som venter. Kanskje kan vi gjøre noe for å gjøre ventetiden kortere? Gjøre ventetiden mer til å holde ut? Vi må i det minste tørre å vite. Tørre å se.

Jeg trekker mandag ettermiddag. Lykke til!

7 tanker på “13. desember: prøv lykken!

 1. Jeg synes alle innleggene burde deles! :) I travle førjulstider er det så umåtelig viktig å bli minnet om at det finnes viktigere ting der ute enn hva man skal kjøpe til noen som «har alt», julebord og instagrambilder av hvor mange slag du har bakt. For ikke å snakke om de andre julekalenderne. Innleggene dine er deilig ubehagelige kontraster! Takk for at du deler opp en stor, og for mange altfor omfattende og kompleks problematikk å sette seg inn i, slik at man ikke blir overveldet. For det blir man.

  Og hvis jeg må velge ett innlegg tror jeg det må bli det fra 10. desember om fred og frihet. Det er de to ordene alt handler om. Når man tenker på Oslo-avtalen er det på mange måter et fiffig paradoks at Norge deler ut fredsprisen. For det er jo ikke sånn at bildet «i luken» presenterer hendelser som har skjedd – på tross av – «fredsavtalen», men – med god hjelp fra den, og kanskje til og med på grunn av den. Greit å bli minnet om i all den selvgodhetsrusen som alltid oppstår i dagene rundt prisutdeling, og ellers i sammenhenger der Norge opptrer som «fredsnasjonen Norge».

  Liker

  • Tusen takk for kommentaren din (og for at du har delt både her og der :))! Det er veldig hyggelig å høre (særlig fra noen som kan mye om Palestina) at det er fint oppdelt og litt mindre overveldende. Ekstra hyggelig at det var den 10. desember – det er jo så sant – det er ikke akkurat takknemlighet i stemmen når en palestiner sier Oslo.

   Påminnere er viktige, men så kan vi nyte førjulstida også – kontraster er fint, kanskje vi nyter den ekstra hvis vi tar inn over oss hvor heldige vi er! :)

   Takk og god jul Maria!

   Liker

Jeg blir glad for tilbakemelding og kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s